Bűnmegelőzési hírlevél

GYMSM Rendőr-főkapitányság októberi bűnmegelőzési hírlevele

ELBÍR HÍRLEVÉL

 

Tisztelt Olvasó!

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság októberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban.

Amennyiben a hírlevél tartalmát hasznosnak ítéli – a forrás megjelölésével! –, bátran felhasználhatja a lakosság tájékoztatására (pl. képújság a helyi TV-ben, önkormányzati intézmények faliújságai, stb.). Remélem ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az Ön településének lakói minél kevesebb számban váljanak bűncselekmények áldozatává.

 

Hírleveleinkben a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívjuk fel a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

 

 

.

Lakásbetörések, besurranásos lopás

 

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki N.B. zárt lakóházába ismeretlen módszerrel bement és a hálószoba éjjeli szekrényéből 600.000 Ft-ot, valamint az egyik szoba konvektorából 1.100.000 Ft-ot tulajdonított el. Lopási kár: 1.700.000 Ft.

 

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt, H.S. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a sértett kerítéssel körülzárt nyitott állapotú kiskerti ingatlanából eltulajdonította pénztárcáját, a benne lévő személyes irataival és készpénzével együtt.
A bűncselekménnyel okozott kár: 25.000 Ft.

 

Eljárás indult lopás bűntette gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki H.L. családi házába bement a csukott, de nem zárt ajtón keresztül majd a hálószobában kutatást végzett, onnan ékszereket, 500.000,-Ft és 2.000,-FT EURO készpénzt, hagyatéki iratot tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott lopási kár kb.: 2.000.000,-Ft.

 

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt P.M. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a lakásából ismeretlen módszerrel a mosogató alatt egy régi kukában, nejlon zacskóban tartott 3.960 EURO-ját , és kb.: 600.000 Forint értékű arany ékszereit eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár kb.: 1.600.000 Ft.

 

 

Óvja, védje értékeit, szereltessen fel minősített zárakat, hevederzárat, riasztóberendezést! Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, értékpapírt, ékszereket! Higgye el, a betörők minden rejtekhelyet ismernek!

Az ajtókat, ablakokat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik otthonából (kertbe, udvarra, szomszédhoz)! A ház kulcsát mindig tartsa magánál, ne hagyja mások által könnyen megtalálható helyen (pl.: lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben)! Udvarára, házába ne engedjen be idegen személyeket! Ha több napra elutazik, bízzon meg valakit háza szemmel tartásával, a levélszekrénye ürítésével!

 

Amennyiben lakókörnyezetében gyalogosan, vagy járműből leselkedő, terepszemlét tartó, gyanúsan viselkedő személyekkel találkozik, kérjük- amennyiben módjában áll- az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, és azonnal értesítsék a rendőrséget a 112 vagy 107 segélyhívó telefonszámok valamelyikén!


Figyelemeltereléses lopás

 

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, akit K.A. a saját tulajdonát képező lakásba beengedett, és figyelmét elterelve a hálószobában lévő szekrényben található fém dobozból eltulajdonított 60.000 Forint készpénzt. Az elsődleges megállapítások alapján a lopással okozott kár kb.: 60.000 Ft.

 

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettesek ellen, akik B.F. lakásába -nyugdíj-kiegészítés ürügyén- megtévesztéssel bejutottak és az idős hölgy figyelmét elterelve a szekrényből 183.000 forintot eltulajdonítottak. A bűncselekmény során a lopással okozott kár : 183.000 Ft.

 

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hatóságunk nyomozást rendelt el rendőri jelentés alapján ismeretlen tettesek ellen, akik N.L. lakásába a sértett engedélyével bementek, majd a figyelmét elterelték, eközben egy harmadik személy a lakásba besurrant és onnét arany ékszereket, valamint kb. 520.000,- Ft készpénzt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 1.000.000,- Ft.

 

Az Ön biztonsága érdekében kérjük, fokozott óvatossággal kezelje az otthonába becsöngető ismeretlen embereket! Minden esetben kérje az Önt felkereső személytől a fényképes vállalati igazolvány vagy a hivatalos meghatalmazás felmutatását! Ennek hiányában, senkit se engedjen be a lakásába! Ha teheti, szereltessen fel biztonsági láncot! Fontos tudnia, hogy a közüzemi szolgáltatók munkatársai sosem visznek ki házhoz pénzt, nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést.

 

Zseblopás

 

Ismeretlen tettes ellen indult eljárás, aki egy buszpályaudvaron ismeretlen módszerrel eltulajdonította K. P. táskájából irattartóját a benne lévő személyi igazolványával, bérleteivel és személyes irataival együtt.

 

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt
S. B. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki helyközi autóbuszon nadrágja zsebéből ismeretlen módszerrel eltulajdonította Samsung Grand Prime típusú, mobiltelefonját. A lopással okozott kár kb.: 77.000 Ft

 

Zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt T.R. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen egy élelmiszerboltban, a kezében tartott táskájából eltulajdonította férje nevén lévő Nokia Lumia 530-as típusú. mobiltelefonját. A lopással okozott kár: kb:55.000 Ft

 

 

Tömegben, tolongással járó helyen közlekedve táskáját, értékeit tartsa zárt helyen, testéhez szorítva védje! A tolvajok külseje nem árulkodik mivoltukról! Ha valaki közel férkőzik Önhöz, lökdösődik, ellenőrizze, hogy megvannak- e értékei!

 

Győr, 2015. október 14.

 

                                                                                                                         Tisztelettel:

 

 

                                                                                                           Kovács Sándor r. alezredes

                                                                                                                       osztályvezető


 

 

Ajánló

Április havi bűnmegelőzési hírlevél

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Felhívás

növényvédőszerekkel kapcsolatosan

Útlezárás 2020.11.20.

Dunaszegi piac miatti útlezárás 2020.11.22-én

Augusztus havi bűnmegelőzési hírlevél

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság